I november 2021 gick Murcias region ut med att golf kommer bli höjdpunkten i deras strategi för att återaktivera turismen efter pandemin. Ett strategiskt drag eftersom golfbanorna i Murcia är uppskattade och besökta av golfspelande resenärer från världens alla hörn.

År 2003 fanns det bara fyra banor i Murcia. Idag, nästan 20 år senare, finns det 22 banor i regionen. 18 av dem kommer att vara öppna och tillgängliga för golfentusiaster att uppleva resten av året. Därför har vi gjort en noggrant utvald lista med rekommendationer för golfare som vill skapa oförglömliga golfminnen i Spaniens kustparadis, spelbara året runt. Se till att unna dig en resa till våren för att rivstarta den nya säsongen.

Här är några av Murcias mest besökta golfbanor (fyra av banorna är designade av legendariske Jack Nicklaus) som du inte vill missa:

Lorca Golfbana: 32.50€

En av de pärlorna i Murcia, belägen vid foten av Almenarabergen omgiven av en fantastisk naturlig atmosfär anpassad till terrängens orografi. Det är den enda Murcia-baserade golfbanan som gränsar till en skyddad naturpark med över 3000 soltimmar varje år.

La Serena Golf

La Serena Golf: 45€

Denna relativt platta bana kräver ett taktiskt tillvägagångssätt från varje tee eftersom banans fairways är fyllda med dolda risker för att öka spänningen. Vanligtvis omtalad som en favorit i området bland besökare. Klubbhuset erbjuder panoramautsikt över golfbanan och Mar Menor. Njut!

Hacienda del Álamo: 43€

Gillar du att drämma till din driver så långt som möjligt? Då är denna bana något för dig. Den 6 724 m långa golfbanan skäms inte över att vara den längsta i Spanien. Magiska bergslandskap med breda greener. Hela banan är integrerad med den omgivande naturen.

Saurines Golf: 100€

Låt dig inte luras av överflöd av sand på denna fenomenala ökenbana, det finns en stor sjö som lurar mellan hålen som är avsedd att överraska även de bästa av golfare. Här har du chansen att spela på en bana designad av Jack Nicklaus!

Aguilón Golf

Aguilón Golf: 50€

Utnämnd till den bästa ökenbanan i Europa av olika specialiserade kanaler, omgiven av det häpnadsväckande berget Aguilón. Böljande och perfekt välskötta fairways med massor av vattenhinder bygger spänning till rundan. Du kommer definitivt att vilja komma tillbaka!

Mar Menor Golf: 40€

Döpt efter den vackra lagunen på den iberiska halvön, med häpnadsväckande havsutsikten som presenteras under hela banan gör banan till en oförglömlig rutt. De bunker- och vattenomgivna greenerna skapar rejäla utmaningar och kompenserar för det förvånansvärt låga antalet ruffar.

Roda Golf & Beach Resort: 50€

Harmoniskt vore en underdrift. Anpassad till det naturliga Medelhavslandskapet håller denna skönhet till golfbana ett genomsnitt på 21 grader tillsammans med 300 soldagar varje år. Anses vara en av de bästa golfbanorna i Murcia, du kommer förstå varför under ditt besök.

El Valle Golf

El Valle Golf: 37€

Det här är det närmaste du kommer en golfbana i Arizona-stil i Europa. Belägen i en ökendal, omgiven av berg i bakgrunden. Denna bana är lämplig för spelare av alla handikapp men kommer att roa även de bästa av spelare. Du kommer inte bli besviken!

Hacienda Riquelme Golf: 34€

Denna golfbana ger en tidsförvrängd upplevelse med varje element inkluderat för att besökarna ska spela en njutbar runda. Ansluten till ett vackert klubbhus i kolonialstil från 1800-talet, med breda fairways som ger golfare möjligheten att utforska olika strategiska alternativ.

La Torre Golf

La Torre Golf: 36€

Ännu en chans att spela en bana designad av Jack Nicklaus. Den perfekta banan för spelare med medelhögt till högt handikapp för att förbättra sitt spel. Banan har en fin balans mellan måttligt utmanande förhållanden tillsammans med oklanderliga ytor, vilket gör det till ett sant nöje att spela på La Torre.

Club De Golf Altorreal: 50

Altorreal Golfklubb är belägen i kullarna som omger dalen vid staden Murcia. Dess konstruktion går tillbaka till 1994. Av denna anledning är det en av de mest traditionella och prestigefyllda banorna i regionen Murcia.

La Manga West Course: 70€

Kronjuvelen av alla tre banor på La Manga Club är omgiven av magiska landskap genom hela rutten. Den erbjuder en solid blandning av heavy-hitter-vänliga front nio, med en bredare uppsättning av de sista nio hålen. Den varierande designen ger en ny utmaning för varje hål.

La Manga North Course: 99€

Den här rutten är något enklare än syskonbanorna i väst och söder. Gott om växtlighet som ger en livlig och naturlig omgivning tillsammans med kuperad terräng och snäva fairways. Prisad av många besökare som en favorit i Murcia-regionen.

La Manga South Course

La Manga South Course: 99€

Platsen för Spanish Open mellan 1973 och 1977. Arnold Palmer uppgraderade denna bana i början av 1990-talet, men den här banan har hållit sig trogen sin ursprungliga design med fairways som är avgränsade med palmer och rymliga ytor för att placera bollen.

Murcia har så mycket mer att erbjuda än bara golf. Vi skulle kunna fortsätta i evigheter om fritidsaktiviteterna som finns i området. Här kan du utforska några av de många olika attraktionerna och aktiviteterna att göra i Murcia:

Sport & äventyr
Mat & dryck
Städer & kultur
Vinturer
Stränder

Och låt oss inte glömma de många olika fantastiska alternativen för boende under din vistelse:
Hotel 525
7 Coronas
Grand Hyatt La Manga
Hotel Puerto Juan Montiel
Caleia Mar Menor Hotel
Hotel Double Tree by Hilton La Torre
Hotel Atrio del Mar
Hotel & Spa Lodomar
Aguilas De Los Collados (Apartamentos Turisticos Aguilas de los Collados)