Välkommen till östkusten på ön Mallorca! Mallorca är den största ön på Balearerna, som är en del av Spanien och ligger i Medelhavet. Östkusten på denna blomstrande och vackra ö är hem till fyra enastående golfbanor - Pula Golf, Golf Son Servera, Golf Alcanada och Capdepera Golf.

En exceptionellt bra golfsemester är naturligtvis full av rundor på vackra och utmanande banor, men den innehåller även så mycket mer. En perfekt golfresa inkluderar också utsökt mat, nya upplevelser, häpnadsväckande natur och unik kultur. Allt detta hittar du på Mallorcas östkust.

Att se och uppleva på Mallorcas östkust

Porto Cristo är ett område fullt av liv, till stor del tack vare sin magnifika småbåtshamn och tillverkningen av de världsberömda Majorica-pärlorna. Nära Porto Cristo ligger de berömda grottorna Drach och Hammerna som är väl värda ett besök. Grottorna är en magisk plats där stalaktiter och stalagmiter återfinns med en av världens största underjordiska sjöar.

Förutom att besöka grottorna, kan du lite längre norrut tillbringa en trevlig dag med att titta på exotiska djur i djurparken eller kanske längtar du efter en trevlig dag på stranden. Vilken av de fantastiska stränderna väljer du i så fall? Stränderna på Mallorcas östkust erbjuder sina besökare turkost vatten och vackra vyer, ofta omgivna av klippor och tallskogar. Några stränder du inte bör missa är S’Amarador, Cala Romantica, Cala Barca och Cala Mondrago.

Inåt landet kan du sikta in dig på staden Artá. I denna historiska enklav arbetar man fortfarande på traditionellt sätt, som man alltid har gjort, till exempel med tillverkning av keramik och korgvävning. Efter att ha shoppat en stund kan du njuta av en trevlig promenad till toppen av San Salvador Sanctuary, varifrån du har en vacker panoramautsikt över hela kusten.

Att äta på Mallorcas östkust

Oavsett om du letar efter ett mysigt café, en pub med hamburgare och öl eller en femstjärnig restaurang med havsutsikt så finns det gott om val på Mallorcas östkust. Mallorca-köket kombinerar klassisk medelhavsmatlagning med historiska influenser från Romarriket, morerna och Nordafrika samt nyare influenser från Katalonien och Spanien.

Några rätter du bör prova på när du besöker ön är Sobrassada – en torkad fläskkorv gjord på sidfläsk, bacon, paprika, salt och peppar, Coca de Trempó – ett sorts bakat salladspizzabröd mallorcansk stil och Tumbet – gjord med potatis, tomat, paprika men också gamla ingredienser som aubergine, vitlök och olivolja.

Om du är en vinfantast finns det några druvor att hålla utkik efter, bland annat Manto Negro – Mallorcas mest populära röda druva som vanligtvis skapar hög alkoholhalt i medelfylliga viner med aromer av körsbär, karamell och syren. Callet – en röd druva med låg tanninhalt som ofta serveras som ett ungt bordsvin, eller blandat med Cabernet. Moll (Prensal Blanc) – en lätt, uppfriskande vit druva, ofta blandad med Chardonnay.

Se några av de bästa restaurangerna på östra Mallorca: https://www.lonelyplanet.com/spain/eastern-mallorca/restaurants

Boende på Mallorcas östkust

Mallorcas östkust erbjuder utmärkta boendealternativ. Du hittar hotell, resorter och lägenheter av alla slag med högsta standarder och de bästa lägena. Mindre turistiskt må det vara, men den nordöstra regionen är magnifikt väl rustad för att ta emot besökare med ett antal fantastiska hotell, både vid kusten och längre in i landet.

Boka din vistelse: https://www.kayak.com/hotels/East-Coast-Mallorca-e2002695/2022-03-01/2022-03-12/2adults?sort=rank_a

Golf on eastern Mallorca

Pula Golf Resort

Denna fantastiska 18-håls golfbana kommer inte ens att göra de mest krävande golfspelarna besvikna. Pula Golf Resort var en gång värd för PGA European Tour's Mallorca Classic, och erbjuder högkvalitativa greener, spännande utmaningar och imponerande vyer. En sann pärla på Mallorca!

Läs mer och boka dina starttider: https://greenfee365.com/golf-course/pula-golf-resort

Golf Son Servera

Golf Son Servera är en typisk parkland design full av spännande utmaningar som kräver både noggrannhet och koncentration. Golfbanan ligger bland tallar och erbjuder en spektakulär utsikt över bukten Costa de Los Pinos.

Läs mer och boka dina starttider: https://greenfee365.com/golf-course/golf-son-servera

Capdepera Golf

Besök Mallorca och spela golf på Capdepera Golf Club! Banan erbjuder olika lättare hål belägna i en dal och några utmanande som ligger uppe i bergen. Du kommer att bli förvånad över den magnifika panoramautsikten över kusten från det 15: e hålet. Det har utsetts till det vackraste hålet på ön av Mallorca Magazin.

Läs mer och boka dina starttider: https://greenfee365.com/golf-course/capdepera-golf

Golf Alcanada

Golf Alcanada är en sann kung bland golfbanorna på Mallorca. Denna par 72 bana erbjuder en bra blandning av par 5, 4 och par 3. Den är känd för sin intressanta design och sina spektakulära vyer från varje hål över Alcúdia-bukten och Alcanada fyren. En riktig upplevelse för golfentusiaster som besöker Mallorca!

Läs mer och boka dina starttider: https://greenfee365.com/golf-course/golf-alcanada