Marraskuussa 2021 Murcian alue julisti golfin pandemian jälkeisen matkailun kärkihankkeeksi. Strategiassa on järkeä, sillä Murcian golfkentät ovat arvostettuja ja niille matkustetaan pelaamaan kaikista maailmankolkista.

Vuonna 2003 Murciassa oli vain neljä golfkenttää. Nyt, lähes 20 vuotta myöhemmin, alueella on 22 kurssia. Niistä 18 on avoinna ja golfin harrastajien käytettävissä ympäri vuoden. Olemme koonneet luettelon upeimmista kursseista niille golfaajille, jotka etsivät unohtumattomia golfmuistoja Espanjan rannikkoparatiisissa. Ympärivuotisen peltojen käytön ansiosta tänne kannattaa suunnata keväällä aloittamaan uusi sesonki.

Seuraavassa muutama Murcian premium-golfkenttä (neljä näistä on itsensä Jack Nicklausin suunnittelemia), joita ei kannata sivuuttaa:

Lorca Golf Course: 32.50

Yksi Murcian todellisista helmistä sijaitsee Almenara-vuoriston reunavuorilla. Kenttä on sovitettu maaston muotoihin, ja sitä ympäröi upea luonto. Tämä on Murcian golfkentistä ainoa, joka rajautuu luonnonpuistoon, ja aurinko paistaa täällä yli 3 000 tuntia vuodessa.

La Serena Golf

                

La Serena Golf: 45

Tämä suhteellisen tasainen kenttä vaatii taktista osaamista jokaisella tiiauspaikalla, sillä väylät ovat täynnä piileviä esteitä, joilla tasaiselle kentälle on saatu lisäjännitystä. Tätä pidetään alueen matkailijoiden suosikkikenttänä. Klubitalolta on panoraamanäkymä golfkentälle ja Mar Menor -laguunille. Nauti!

Hacienda del Álamo: 43

Onko pitkien draivien paukuttaminen mieleesi? Tällä kentällä se taito tulee tarpeeseen. Golfkentän pituus on 6 724 metriä, ja se ylpeilee olevansa Espanjan pisin. Lumoavia vuoristomaisemia, laajoja viheriöitä ja ympäröivään luontoon saumattomasti integroitu kenttä.

Saurines Golf: 100

Älä anna hiekan johtaa harhaan tällä mahtavalla, aavikkotyylisellä golfkentällä: väylien keskellä piilottelee suuri järvi, joka on suunniteltu yllättämään kokeneimmatkin golfaajat. Jos et ole ennen pelannut legendaarisen Jack Nicklausin suunnittelemalla kentällä, tässä on tilaisuutesi.

Mar Menor Golf: 40

Iberian niemimaan ihastuttavasta laguunista nimensä saanut kenttä tarjoaa ikimuistoiset näkymät merelle. Bunkkerien ja veden ympäröimät viheriöt tuovat haastetta ja kompensoivat karheikkojen yllättävää harvalukuisuutta.

Roda Golf & Beach Resort: 50

Sana harmoninen tuskin riittää kuvaamaan tämän kentän tunnelmaa. Välimerelliseen maisemaan sovitettu kenttäkaunotar nauttii ympäri vuoden keskimäärin 21 asteen lämpötilasta ja vuoteen aurinkoisia päiviä mahtuu mukavat 300. Kenttä tunnetaan yhtenä Murcian parhaista, ja täällä pelatessasi huomaat kyllä, miksi.

El Valle Golf

                

El Valle Golf: 37

Tämän lähemmäs Arizonan tyylistä golfkenttää Euroopassa tuskin pääsee. Aavikkolaaksossa vuoristoista taustaa vasten sijaitseva kenttä sopii kaikentasoisille pelaajille, mutta viihdyttää taitavintakin pelaajaa. Tämä kenttä ei petä odotuksia.

Hacienda Riquelme Golf: 34

Ihastuttavine 1800-luvun siirtomaatyylisine klubitaloineen tämä golfkenttä tarjoaa aikamatkan ja jokaisella elementillä elämyksiä ja jännitystä peliin. Leveillä väylillä golfaajat voivat kokeilla erilaisia strategisia vaihtoehtoja.

La Torre Golf

                 

La Torre Golf: 36

Jälleen kelpo tilaisuus pelata Jack Nicklausin suunnittelemalla kentällä. Täydellinen kenttä oman pelin kehittämiseen pelaajille, joilla on keskitason tai korkea tasoitus. Kentällä on hyvässä tasapainossa kohtuullisen haastavia olosuhteita ja virheettömät väylät ja viheriöt, joilla on ilo pelata.

Club De Golf Altorreal: 50

Altorrealin golfklubi sijaitsee kukkuloilla, jotka ympäröivät Murcian kaupungin laaksoa. Sen rakentaminen ulottuu vuoteen 1994. Tämän vuoksi se on yksi alueen Murcia perinteikkäimmistä ja arvostetuimmista kentistä.

La Manga West Course: 70

La Manga Clubin kolmesta kentästä majesteettisin on länsikenttä, jonka varrella saa nauttia taianomaisista näkymistä. Kentällä yhdistyvät yhdeksän koville draivaajille soveltuvaa etuväylää ja yhdeksän muodoltaan leveämpää takaväylää. Vaihtelevat muodot huolehtivat haasteista joka reiällä.

La Manga North Course: 99 €

Tämä kenttä on hieman läntistä ja eteläistä sisartaan helpompi. Runsas kasvillisuus tarjoaa elävän ja luonnollisen ympäristön yhdessä mäkisen maaston ja kapeiden väylien kanssa. Kenttä on monen Murcian-kävijän ylistämä suosikki.

La Manga South Course

              

La Manga South Course: 99 €

Täällä pelattiin Espanjan avoin turnaus vuosina 1973–1977. Arnold Palmer päivitti kentän 1990-luvun alussa, mutta se on säilyttänyt alkuperäisen muotonsa palmujen reunustamine väylineen ja laajoine pelialueineen.

Murcialla on tarjota paljon muutakin golfinpeluun lisäksi. Voisimme kertoa alueen vapaa-ajan aktiviteeteista loputtomiin, mutta siinä menisi ikuisuus. Seuraa alla olevia linkkejä ja poimi omat suosikkisi Murcian nähtävyyksistä:
Urheilu
Keittiö
Kaupungit
Viinitilakierrokset
Rannat


Emme myöskään saa unohtaa lukuisia erilaisia upeita majoitusvaihtoehtoja vierailusi aikana:
Hotel 525
7 Coronas
Grand Hyatt La Manga
Hotel Puerto Juan Montiel
Caleia Mar Menor Hotel
Hotel Double Tree by Hilton La Torre
Hotel Atrio del Mar
Hotel & Spa Lodomar
Aguilas De Los Collados (Apartamentos Turisticos Aguilas de los Collados)